Klubben

Klubbens historie

Klubben startede i en kold grage i den sydlige del af Ikast by i 1998 på en bane opstillet på et bord, hyggen var der, men det var kulden også, så efter den første aften med hård frost ( en af kørene insisterede på at køre med hat og handsker ) forbarmede en af medlemmerne sig og inviterede os til Ilskov, hvilken luxus, i en opvarmet garage. Der blev lavet noget der lignede en hjemmeside om aktiviteterne og de første nysgerrige dukkede op, banen blev udvidet og blev bygget op i en semipermenant udgave på træplader i tre sektioner så vi ikke skulle bruge en halv aften på at sætte op / pille ned, denne bane blev senere til vores udlejningsbane, men det er en helt anden historie.

Vores første bane, som kunne adskilles i 3 sektioner for

opbevaring, kunne stilles op på ca. 15 minutter. Ninco skinner med 2 spor.

Vores tidligere garagebane bruges nu til udlejning.

Da antallet af medlemmer steg blev ønsket om en permanent bane bragt på bane og der blev indledt en jagt på egnede lokaler, de blev fundet i 2000 hvor et lokale på ca. 100 m2 blev til leje. Lokalet blev delt sammen med Ikast Sportsfiskerforening. Vi valgte en plastic skinne løsning på et permanent understel, banen er på 4 spor og 36 meter lang, skinnerne er af fabrikatet Carerra som har den fordel at de er meget stabile og bredden er fin til at køre med både 1:32 og 1:24. Der er elektronisk tidtagning via PC med selvudviklet software og strømforsyningen er individuel til hvert spor og elektronisk sikret.

Senere er vi flyttet på Nygade med større og lysere lokaler, banen er blevet udvidet til ca. 41 meter, der er en dragstrip på vej og i baglokalet går nogle af medlemmerne og pønser på en Rally bane ( model Hill Climb )

En tur på banen: